/ VARDAG /

EN DAG PÅ KULTUREN

Som jag skrev i mitt senaste inlägg så trippade vi runt på Kulturen idag. Där är alltid så fint! För er som inte vet är Kulturen ett museeum och utställningsställe i Lund! Jag har spenderat många sommarlov där, då min farmor och farfar älskade att ta med mig och min syster dig.

Jag älskar att kika på alla tillfälliga utställningar, som till exempel det kvinnliga modet, men även de stående utställningarna, speciellt Friluftsmuseet, som är namnet på den samling gamla byggnader och hus de har samlat på sig genom åren. Gamla pärstgårdar, almogehus, små torp och till och med en kyrka!

Jag älskade verkligen alla gamla 1700 - 1800-tals klänningar i utställningen! För evigt det bästa klädmodet jag vet. Och jag kan verkligen stirra mig blind på alla deras möbler i rokoko och nyrokoko-samlingarna. LOVE IT. Allt jag önskar mig här i världen är worldpeace, att alla blir veganer och en stor pluffsig och bullig rokoko soffgrupp!

Fun fact: i gymnasiet så gjorde vi ett sammarbete med Kulturen och jag har faktiskt hängt på utställning där! Jag gick bild&form linje och gemensamt med båda dessa kurserna och Kulturen fördjupade vi oss i kinesisk konst och den kinesiska kulturen, och deltog sedan på en tillfällig uställning om just detta. Jag gjorde en pytteliten tavla i akvarell samt en stor Lotusblomma i silkespapper och ståltråd. Det var tider det! Mitt bästa ögonblick i gymnasiet haha, att få hänga på ett av mina favorit museeum! 
Kulturen / Kulturen Lund