T O R S D A G

 
Hej, hur är läget? Det känns som att jag har haft ett gäng intensiva dagar just nu där jag inte riktigt hinner med att landa emellan varje ny grej liksom. Det är så mycket på jobbet också nu inför flytten, jag tror vi får tillgång till våra nya lokaler redan imorgon!  Det är verkligen fullt upp med att packa här, samtidigt som man ska sköta sitt vanliga jobb, puh!

Igår hann jag inte blogga mer om kvällen, men den var himla mysig! For iväg med Annabanana och hennes mamma för att prova bröllopsklänning igen! Det känns som att jag aldrig inte kommer tycka det är kul, haha! Därefter tog det en evigheeeet att ta sig hem med bussarna i stan så det slutade med att jag egentligen bara kom hem och hann ta en dusch och lite mellis, sen sova. Men det var det värt!

Nu ska jag ta mig hemåt! Jag måste handla nya bananer, mycket viktigt.  Sen skulle jag vilja träna, men det beror på hur lång tid det tar att ta sig hem idag... Den som lever får se!
 
 

VEGAN WEDNESDAY: OM FÅR OCH GETMJÖLK

Starka beskrivningar förekommer i inlägget. 

 Precis som rubriken säger så tänkte jag prata med er om ost idag, denna Vegan Wednesday. Hur djurvänligt är ost egentligen? Ost, ägg och mjölk framställs ofta som ett grönare alternativ till mat, men inte ens det tycker jag egentligen stämmer. Vist, när du äter ost så äter du ju inte köttet från djuret. Men vad är egentligen priset för ost? 

Som jag nämnt flera gånger tidigare produceras mjölk hos djur på samma sätt som hos människan, det krävs att det föds en liten unge för att mjölkproduktionen ska ta fart i kroppen. Tillexempel i mjölkindustrin så är tjurkalvarna en biprodukt; efter 18 månader slaktas och hamnar i köttdisken. Kossan hamnar där först då hennes kropp inte duger för mjölkproduktion längre. Hur djurvänligt är mjölkprodukter?

Men så har vi halloumi - mångas favorit året om men kanske allra helst på sommaren. Jösses vad vi grillar halloumi. Och många tänker att de gör det med gott samvete, men jag är ledsen att säga att det inte är så. Halloumi tillverkas av får och getmjölk (och även komjölk ibland). Hur mycket lamm och killing-kött äts det i Svergie egentligen? 

Om tjurkalvar som ändå blir köttprodukter efter 18 månader av tveksam livskvalité är en biprodukt inom mjölkindustrin, då kan ni tänka er vad lamm och killingar är va, eftersom deras kött inte konsumeras på samma sätt? En extrem biprodukt. Det är som att man inte ens ägnar dem den mista tanken alls då de dödas efter ungefär 14 dagar. Jordbruksverket skriver extremt bildligt på sin hemsida så jag tänker bara dela den här texten med er: 

Lamm och killingar yngre än 14 dagar får avlivas genom kraftigt slag mot huvudet. Slaget ska utföras med sådan kraft och precision att det medför omedelbar medvetslöshet och död. Lämpligast görs detta genom att djuret hålls i bakbenen och bakhuvudet slås mot ett fast förankrat, hårt föremål. 
 
Jag blev så förfärad då jag fick lära mig detta helt nyligen. Jag hade ingen aning. Inte för att jag äter halloumi, men ändå. Jag hade ingen jävla aning. Jag får så extremt ont i hela kroppen. Förstår ni? Man svingar det här lilla djuret i i bakbenen och krossar skallen mot ett hårt föremål. Hur är detta humant? Hur är detta lagligt? Det är helt brutalt, jag blir så otroligt jävla jättearg!

Vet inte hur jag ska avrunda detta inlägget... Jag hoppas detta inte låter skuldbeläggande. Det är så oerhört svårt att avgöra ibland då jag inte vill skuldbelägga, det är inte så man gör. Det är inte så man får folk att reagera och ändra på sina vanor. Men jag behövde skriva av mig angående detta, jag kan inte leva med att inte berätta det här. Måste få skriva av mig för jag vill inte att det ska snurra runt i huvudet på mig. Det är helt sjukt. Hur känner ni? 

Bilderna är oblygt lånade från Google!

DATE NIGHT: BURGARE & BIO

Vilken mysig kväll vi hade igår! Eller jag hade i alla fall, men jag tror min sambo känner samma, haha! Vi möttes upp på stan igår efter jobbet och så spatserade vi hand i hand bort till T U G G burgers och käkade vars en vegoburgare, så sjukt gott som alltid! Så nice att de har öppnat här i Malmö tycker jag. 

Sen hade vi en liten stund att slå ihjäl innan filmen så vi slog oss ner på ett fik en liten stund. Och pratade ekonomi och sånt som man gör när man är ett gammalt par på date, haha! Äh asså det var så mysigt! Sen var det dags för bio, vi såg den nya Star Wars såklart. Är det någon som har sett den? Vi gillade den faktiskt väldigt mycket båda två! Supermysig film! 
Visa fler inlägg