THANK GOD IT'S FRIDAY

Det blev lyxfredag hos oss med sushi och filmmys och ramla i säng tio över tio. Helt slut båda två. Vi har en jättespännande dag imorgon, kan knappt bärga mig! Tänker att jag gör en ett foto i timmen då också (som förra lördagen) eftersom vi är så busy! Tjingeling sov gott!

VÅRA HAV ÄR I KRIS

Nära hälften av alla djur som lever i havet är borta. Utan haven skulle inte någonting kunna leva på den här planeten. Utan haven har vi inget vatten. Utan haven har vi inget syre. Och ändå är det ingen som bryr sig om haven. De skräpas ner och det överfiskas. Det är nästan mer plast än liv i haven, plast som fiskar fastnar i, som de äter och som de dör av. Just nu är 74% av alla tonfisk bortfiskade, och de fiskas i en takt där de inte hinner med att föröka sig längre. Fiskeindustrin är större och effektivare. Fiskar som inte ska fiskas för att äta, som man inte ens får äta, stryker med. Vi fiskar upp fisk som andra sjölevande varelser behöver för att överleva. Havsuttrar har haft svårt att överleva som det är, och trots att det är olagligt att jaga dem, så överlever det knappt ändå, eftersom vi fiskar upp deras föda.

 Bilden är tagen av den här mannen
 
Just nu har Världsnaturfonden en havskampanj för att uppmärksamma problemem som vi orsakat våra hav. Den heter #räddahaven, och om man vill hjälpa till med det så kan man hälsa på hos Världsnaturfonden och bli havsfadder. Och så kan man sluta äta de som bor i haven.

Totalt osponsrat inlägg osv, men kan inte nog understryka hur jävla viktigt!
 
 
 
Visa fler inlägg