FRIDAY EVENING

Äntligen hemma i min mjuka och varma säng! Alltså den här dagen (och hela veckan) har varit så lång! Och jag sov inte så bra inatt heller så det förklarar nog en hel del... Nu ska jag göra ingenting mer ikväll förutom somna till en film så jag är pigg och glad imorgon! 

Eftermiddagen spenderades med Annabanana på Coffee Factory såklart! Sen skulle vi köpa lite mer pysslematerial till deras bröllopsinbjudningskort! Jag passade på att aktivista lite i pysselbutiken, det går ju inte att låta bli när ett sånt här tillfälle uppenbarar sig. Det blev fint!

FOOD FRIDAY: BARBEQUEPUCKAR

Okej alltså hörni - dagens Food Friday blir en rekommendation och recept dag! Har ni provat Anammas formbara färs? Om inte så är ni in for a treat. Jag känner redan att den här produkten har förändrat mitt liv! Den är SÅ enkel att använda, även om du anväder hela innehållet i påsen på en gång så är den så lätt att ha att göra med. Glöm att stå och mixa bönor och kikärtor och potatis och majsstärkelse osv osv - här blir det bra biffar/bollar direkt! (man kan såklart göra det andra också, haha)

För att kunna tillaga något med den här färsen behöver den tina. Man kan tina i vattenbad eller bara låta den mängd man ska använda ligga framme i 30 minuter/ 1 timme ungefär. Jag har gjort det sistnämna båda gånger jag har använt färsen. Jag har tillagat både biffar till hamburgare samt mindre små puckar. Små puckar tyckte jag gick snabbast och var behagligast, då trots att min färs tinat i över en timme båda gångerna så blev den så himla iskall då man skulle hålla på att hantera och forma den. Något att tänka på bara. 
 
Receptet jag ska dela med mig av nu är samma som jag gjorde förra fredagen till Midsommar som skulle bli våra hamburgare, och i veckan har vi ätit dem till lunch i små puckar istället. Ingredienserna syns ovan men jag skriver dem här också. Receptet är baserat på alla färs, det vill säga 10 normalstora biffar.

Anammas Formbara Färs / 1 gul lök / 3 klyftor vitlök beroende på vad man gillar / 2 msk soja / 2 msk barbequesås / Smoked Paprika pulver efter behov / Svartpeppar och salt efter behov. 
 
Hacka upp den gula löken efter egna mått. Min sambo är superkinkig med lök så jag försökte hacka så smått jag kunde men jag misslyckades ganska mycket just den här gången haha. Vitlöken tyckte jag var godare att pressa i, då sprider sig smaken på ett annat sätt. Blanda lök med färs och torra kryddor med en stor trägaffel. Eller med händer, if you please. Fyll sedan på med barbequesås och sojasås. Det går givetvis också att justera efter smak och behov. Nu - blanda blanda blanda blanda! 

Forma sedan biffar/bollar/puckar/järpar - what ever! Bli amazed över hur fantastisk den här färsen är, haha! Hetta sedan upp valfri matolja i en stekpanna och placera ut ett gäng för att steka på. Stek på medelhög värme! De är oerhört snabbstekta så var försiktig så ni inte bränner sönder dem. Ni kommer märka direkt hur fasta och hållbara de är när de blir klara sedan, det tog verkligen inte lång tid. 
 
Servera med riktigt goda tillbehör! Klyftpotatis! Morötter! Hamburgerbröd! Vegansk coleslaw! Tomater! 

Vad tror ni? Kommer det att bli awesome? Har ni provat färsen? Kommer ni att göra det? Berätta om ni har ett extremt bra recept jag måste prova för färsen!!

BOW DOWN FOR QUEEN BEE

Alltså lördagen. Vart ska jag ens börja? Vilken dag! Som jag hade längtat efter denna dagen! Ända sedan vi nåddes av nyheten att Beyoncé och Jay Z skulle gästa Köpenhamn har jag längtat! Att se Beyoncé är en så sjukt amazing upplevelse. Det är så empowering och bara så sjukt jävla härligt att ryckas med och leva sig in i musiken! 

Vi började vårt äventyr med hamburgare på Centralen i Malmö. Jag har aldrig ätit på Vigårda förut men de har faktiskt en helt ok vegansk hamburgare, och deras sötpotatispommes is to die for. Eventuellt de godaste jag ätit!

Sedan hängde vi med alla andra entusiastiska fans på tåget över till Köpenhamn! Det går verkligen inte att ta miste på att alla som kommer med tågen den här dagen ska till konserten, alla går i en lång formation bort till arenan. När vi började närma oss så stod det lite folk varstans och delade ut små lappar, och det visade sig vara djurvänner som ville inspirera andra att äta veganskt, liksom the Queen herself gör! Kul ^^ 

Det var så himla fint väder och eftersom vi var tidiga och ändå hade sittplatser så hängde vi kvar utanför med varsen drink. Sen knallade vi upp upp upp upp allra högst upp i arenan, stod i kö till toalett och ytterligare drinkar i en halvtimme till, innan vi väl slog oss ner på våra platser rakt framför scenen! Alltså det syns nog inte hur extremt högt upp vi är haha, jag var rädd att jag skulle ramla ner senare då jag skulle dansa.
 
 Men det gjorde jag inte, och tur var väl det! Jag hade inte velat missa detta för något annat i hela världen! Det var så sjukt himla bra! Vad annat kan man förvänta sig liksom? Det var inte lika mycket show och håll igång som på hennes Formation Tour, men nu delar hon ju plats med sin man så det blir som ett annat upplägg. Men åh. Alltså åh. Beyoncé! 

Kan inte riktigt bestämma mig vad som var bäst...
Flawless är ju alltid Flawless. Baby Boy och Crazy in Love är två stora favoriter. Kombinationen av Jay Z's Clique och Bey's Diva funkar så sjukt bra. Mest empowering var nog Ring The Alarm och Don't Hurt Yourself då jag och syrran fick applåder av publiken runt omkring oss efteråt pga hur vi levde oss in i musiken haha.. Men okey, Sorry är bäst av alla!
Visa fler inlägg