VECKAN SOM GÅTT

Det har ju inte hänt speciellt mycket faktiskt, är man ledig så är man ledig och då glider man runt i pyjamas med sitt flottiga hår i en rufsig boll på huvudet med en burk pepparkakor under armen, typ. Jag har inte ansträngt mig speciellt mycket de gångerna jag har lämnat hemmet heller så speciellt många selfiesar har det inte blivit faktiskt. Men ungefär såhär har veckan sett ut: 

Lilla myskaninen som stormtrivs i huset, vi har snarkat ikapp alla fyra i familjen (vi städade efter han vaknade, väck inte den kanin som sover!)

Julmiddag efter julmiddag - på Juldagen bjöd mami in på saffranssoppa till den delen av släkten vi inte firade julafton med. Mycket mumsigt! Istället för fisk använde hon tofu!

Jag har har försökt ta mig igenom och reda ut bland alla mina kläder. Orkar inte helt, det är för mycket. Jag blir både matt och får ångest. Inget mer ska köpas och mycket ska säljas, det är mitt nyårslöfte för nästa år.  Jag måste sluta samla på saker jag aldrig använder, trots att de är "så fina". 

Jag har tittat på massor med film, några bra och några dåliga, tänt ljus och läst julkort! Av Mr Handsomes syster med familj fick vi ett gåvobevis till Djurens Rätt - så fint! Vad tycker ni om mina nya ljuslyktor? Även där något som egentligen inte borde köpas nytt innan jag sålt av en del, men till mitt försvar har jag sorterat ut en massa till loppislådorna, nu är det bara att vänta på att loppisssäsongen sätter igång igen!
 
För en vecka sedan var vi och sa god jul till lille Farfar som ligger här och vilar nu. 
 
Mycket tid har spenderats i soffan och jag har börjat sträckkolla på Once Upon a Time igen då jag inte hittar någon spännande film att titta på. Sådär bra men ändå spännande. 
 
Idag har vi passat på att städa huset samt prova dukningen inför nyårsmiddagen imorgon. Mycket ska planeras men jag tror det kommer bli ganska bra. Jag har massor med mat att laga imorgon så kan jag fixa så mycket som möjligt idag så gör jag det. 
 
Så här lysande var fikan hemma hos Farmor som vi knaprade i oss innan vi for till Farfar för att säga hej. Det ni ser är en mycket god glutenfri saffransbulle även om den inte ser gräddad ut, haha. Trots alla sötsaker den här veckan så är jag inte trött på det än, tur är väl det för jag har fler bullar kvar i frysen. Ska ta och tina en nu!

FIXAR-FREDAG

Hej vänner! Hur har ni det i mellandagskoman? Här är det ganska bra faktiskt. Efter några dagar på soffan och regelbundet intag av mat så känner jag mig nästan full av ny energi. I alla fall på väg åt rätt håll. Utöver alla julmiddagar och födelsedagsfiranden de senaste dagarna har vi fixat lite i huset. Inte så mycket men lite. Främst har vi fokuserat på att ordna det fint och mysigt inför nyår som ska firas här i huset med Annabanana och hennes Björn!

Vi har byggt ihop våra nya stolar så att bordet inte ser så tomt och ödsligt ut, men jag insåg nu att ni inte ser de andra två stolarna som också tillhör haha, det ska stå två på varje långsida! Jag har också ordnat sittdynor, något vi tänkt på sedan vi köpte de första av de här stolarna för snart tre år sedan. Jag hittade fina på Rusta! Eller okej, hittade och hittade, jag har klämt på de länge och undrat om de verkligen var värt pengarna? Jag bestämde mig för att det var det. 

På Rusta passade jag även på att fixa nyårsdukningen! Vårt porslin kommer sedan tidigare från Rusta, och nu gör även våra servetter och två löpare det också. Jag köpte en av varje färg för att provduka här hemma, tro det eller ej så kommer vi välja den ljusa dukningen till nyår! Till sådana här stora och fina servetter behöver man servettringar (det kan man förstås ha till papperservetter också, eller inte till några servetter, man får välja själv!) tänkte jag, men det har jag inga. Så jag har pysslat ihop ett helt gäng idag! Tänkte göra en liten DIY video av det så småningom - återbruk är ledordet. Jag är väldigt nöjd, det blev över förväntan

Och det var väl typ allt jag har hunnit med idag, utöver att sätta upp mitt kontor/vårt gästrum för våra kommande gäster, teckna en timme eller två samt skriva shoppinglista inför nyårsmaten som ska inhandlas imorgon. Hur veckan har sett ut i övrigt tittar vi på på söndag tänker jag som vanligt. 

VLOGG: Julmys i huset!I min senaste vlogg får ni se en liten liten liten uppdatering från huset! Det händer inte så mycket här om man säger så, haha! Det är ett stort hus att inreda i och mycket ska göras innan vi ens borde börja tänka på inredning!

 
Visa fler inlägg