BERLIN: MINI SIGHTSEEING

HÀromkvÀllen Äkte vi in till Sony Center vid Potsdamer Platz hÀr i Berlin för att Àta middag. HÀr finns en del restauranger, en stor biograg, en Sony affÀr pÄ fyra vÄningar samt att Sony Germany har sitt största kontor hÀr. Pretty cool! Jag var aldrig förbi hÀr förra Äret, men mitt första IFA var jag flera gÄnger, dÄ vi Àven hade produkter för display i butiken hÀr. 

HÀr pÄ Potsdamer Platz finns en del av Berlinmuren bevarad, eftersom den delade torget mitt itu nÀr det begav sig. Detta hade jag ingen aning om, jag har varit hÀr i Berlin nu fyra gÄnger men har Ànnu inte tittta pÄ muren. FörrÀn nu det vill sÀga. Vi fick en miniguidad tour av vÄr manager som har varit hÀr flera flera flera flera gÄnger (antagligen dÄ muren till och med stod kvar, eventuellt höll pÄ att rivas) och kunde vÀldigt mycket om muren.

Det var sÄ himla mÀrkligt. Jag Àr dÄligt pÄlÀst över bakgrunden till muren, den revs ungefÀr ett halvÄr innan jag föddes och pÄ nÄgot sÀtt kÀnns det som att det inte lades sÄ mycket tid pÄ den under historielektionerna dÄ det ligger sÄ nÀra inpÄ i tiden eftersom jag inte minns sÄ mycket om muren, men jag vet att den var mycket hemsk. Det Àr mÀrkligt nÀr man ser sÄna hÀr saker pÄ riktigt. Som nÀr vi tittade pÄ den sönderbombade kyrkan förra Äret. Alla borde göra det. Alla borde fÄ se och lÀra sig om konsekvenserna av nÄgra osÀkra mÀn i kostyms handlanden. Det Àr egentligen helt brutalt. LÀste pÄ dÄ jag kom hem till hotellet sedan, haha. 
Visa fler inlÀgg