SLUTA NORMALISERA ALLT SOM EGENTLIGEN INTE ÄR OKEJ!

Jag följer Therese Lindgren på youtube och kikar på hennes videor lite då och då, men fick på andra håll höra om hennes senaste videoblogg, den kan ni se här. Jag rekommenderar alla att titta på den, för det här är så jävla sjukt. Sjukt på grund av vad det är hon berättar, och sjukt att så många personer är med om såna här saker varje dag. Vad är det som får folk att tro att bara för att en person har valt att vara offentlig är det okej att "driva" med den personen då? Att busringa till familjemedlemmar? Att stå och skrika utanför personens hem? Att lämna vidriga saker utanför dörren? Att bete sig illa åt? NEJ, DET ÄR INTE OKEJ!

x Bara för att personer har valt att blogga eller vlogga så är det INTE OKEJ att såna här saker händer. Det är inte något man får ta som offentlig person.
x Bara för att personer har valt att vara fotbollspelare så är det INTE OKEJ att besökare till fotbollsmatchen kastar smällare ner på planen, och på spelarna. Det är inte något man får ta som idrottsman. 
x Bara för att en tjej går ensam en kväll på stan är det INTE OKEJ att hon blir utsatt för sexuella trakasserier. Det är inte något man får ta som tjej.

Sluta normalisera trakasserier, våld och mobbing! 


Jag har ångest varenda jävla dag, för jag är så fruktansvärt rädd för var männskligheten är på väg. Rädd för att det finns så många i hela världen som inte har några spärrar och som inte förstår att ett sånt här prank INTE är kul. Läser kommentarer från unga människor som lyder "wtf its just a prank bro". Vissa saker är inte roliga, och vissa saker skämtar man inte om. Hur kan man inte förstå? Hur kan man inte förstå att ett skämt om att ens dotter har dött, inte är kul? Det gör mig helt galen! 

Jag är rädd för att det finns så många i världen som inte bryr sig om något eller någon annan än just sig själv, just här och nu. Som rycker på axlarna och inte förstår att folk blir sårade och tar skada av sånt här, bara för just man själv inte gör det. Som rycker på axlarna till krig, misär och sjuka förhållande som flera miljoner människor lever i varje dag, bara för att just man själv har det gött i sin trygga lilla stad. Som rycker på axlarna åt den vidriga köttindustrin, övergreppen och utnyttjande av djur, bara för att man inte vill sluta äta kött. 

Alla måste fan skärpa sig. Alla måste börja respektera varandra och ta ansvar. Ta hand om vår planet och ta hand om allt som lever på den. Människor, djur och växter. Jag också, helt klart. Det finns saker jag behöver göra mer genomtänkta val över, men det är som att alla lever helt utan samvete nu för tiden och med aldeless för stora egon. Jag orkar inte mer. Ja, jag är HSP och om någon gråter på youtube så gråter jag hemma i min soffa också. Ja, jag förstår att inte alla känner så mycket och så hårt som jag gör, men jag har svårt att tänka mig att större delen av jordens befolkning inte känner någonting alls. 
Visa fler inlägg