ATT INTE KUNNA ANDAS

Den senaste tiden har jag haft sån extrem ångest på morgonen. Bara på veckodagarna, men ändå. Det är ändå fem för många dagar varje vecka. Jag förstår inte varför. Det bara dök upp en dag för några veckor sedan och nu hänger det liksom med varje morgon för att man stressar upp sig inför det hela hela hela tiden. Oftast hänger det kvar flera timmar in på dagen och försvinner först runt lunchtid, om det ens försvinner. 

Jag kan liksom inte andas. Eller jag kan andas, men ni som har ångest och panikångest ni förstår säkert känslan av att man inte kan andas liksom. Jag förstår inte varför det verkar vara så jobbrelaterat dessutom. Det tär verkligen på mig just nu och jag har liksom ingen lust att vara här. Har ingen ork att gå och träna eller egentligen hitta på saker för jag är så matt när dagen börjar ta slut. Är det någon som har tips på hur man tar sig ur sån här tillfällig miljöångest? 

Klistrar på ett leende och låtsas som ingenting. Det är typ det enda som hjälper. Måste röra mig hela tiden och inte sitta still och känna, som HSP så känner jag typ varenda cell som rör sig i min kropp och jag tror att det är en stor bidragande faktor, allting känns så obehagligt. Overkligehtskänslor och att inte kunna andas. Inte tio poäng precis.

Så känner jag idag. 
#1 - - Abra:

Du kanske behöver en paus från rutinerna. Passar bra när det är semestertider. Jag blev sämre och sämre när jag började må sämre, av att gå upp tidigt, åka till jobbet, varje dag. Kanske ta semester, jobba på ångest och komma tillbaka med riktiga uppladdade batteri.

Svar: Kan vara så? Min semester är inte förrän i Juli.. hoppas verkligen det går över tills dess... :(
Bunny

#2 - - Mirano:

Min gissning är att det har och göra med flytten som du har pratat om, blandat med att det är sommar och fint utomhus medan du måste sitta inne och jobba hela dagarna. Jag tror faktiskt att det enda som hjälper är tid att verkligen vänja dig vid den nya miljön samt en välförtjänt semester!

Försök även att gå till gymmet ändå, gosa extra mycket med kaninerna och passa på att suga upp så mycket solsken du bara kan! Jag upplever i alla fall att det här är saker som brukar fungera när ångesten slår till.

Jag hoppas det går över snart! <3

Svar: Ja, det kan vara svallvågor av den stress som jag befunnit mig en tid nu. Utan egentligen känna mig stressad? Men det är klart att det kan sätta sig fysiskt ändå liksom...
<3 Mycket bra förslag, jag ska göra mitt bästa!
Bunny

#3 - - Linda:

Det kan också bero på vitaminbrist.

Svar: Mina vitamin och mineralvärden är perfekta, men tack för omtanken 😍
Bunny

#4 - - Annaaaanas:

Håller med några av de ovanstående, kanske en välförtjänt semester där du får komma bort ett tag och ta det lugnt kan hjälpa :)
Men jag önskade verkligen att jag bara kunde knäppa med mina fingrar så försvann all din ångest! <3

Svar: <3 Bara två veckor till semestern <3
Bunny