RECEPT: SYLTRUTOR
Â
NĂ„got av det somrigaste som finns enligt mig Ă€r kakor och bakverk. Finns ju inget mysigare Ă€n att sitta ute i solen och vĂ€rmen med iskall saft och nĂ„got riktigt gott att Ă€ta. SmĂ„ drömmar, en björnbĂ€rspaj eller vaniljglass med fĂ€rska jordgubbar.Â
Den hĂ€r veckan har det blivit det hĂ€r bakverket jag fick sĂ„n galen craving pĂ„, syltrutor med hallonsylt! En enkel deg bredd med hallonsylt och toppad med en form av smuldeg och lite kokosflingor.Â
Den hĂ€r veckan har det blivit det hĂ€r bakverket jag fick sĂ„n galen craving pĂ„, syltrutor med hallonsylt! En enkel deg bredd med hallonsylt och toppad med en form av smuldeg och lite kokosflingor.Â
Receptet har jag hittat hĂ€r, och veganiserat genom att ersĂ€tta Ă€gget med Ă€ppelmos! UngefĂ€r 1dl Ă€ppelmos ersĂ€tter 1 Ă€gg. Jag hade i kanske 1,5 dl Ă€ppelmos dĂ„ min deg blev ganska sĂ„ torr pĂ„ grund av det glutenfria mjölet. I övrigt var det hur lĂ€tt som helst att baka denna lilla kaka. Jag anvĂ€nde mig av tvĂ„ bakplĂ„tspapper som jag kavlade ut degen emellan, dĂ„ jag inte Ă€r tillrĂ€ckligt skillad i köket att bara hĂ€va ut degen pĂ„ plĂ„ten och trycka ut som det stod i receptet.Â
Hur som helst enormt enkelt och enormt gott och tog nĂ€stan noll tid att göra. Ska baka nya till helgen att bjuda pĂ„ dĂ„ svĂ€rförĂ€ldrarna kommer pĂ„ besök.Â
Hur som helst enormt enkelt och enormt gott och tog nĂ€stan noll tid att göra. Ska baka nya till helgen att bjuda pĂ„ dĂ„ svĂ€rförĂ€ldrarna kommer pĂ„ besök.Â
Ser sÄÄÄ gott ut!