NUET OCH HUR DET ALLTID KÄNNS SÅ AVLÄGSET

 
Jag har vÀldigt svÄrt att leva i nuet. 
 
Jag tror egentligen att de flesta av oss har det mer eller mindre, men pÄ en skala 1-5 sÄ ligger jag jag pÄ 4,5 i alla fall. Jag har alltid haft svÄrt att befinna mig i nuet men det Àr nÄgot som jag verkligen har upptÀckt med mig sjÀlv efter att ha blivit utbrÀnd och nu varit hemma en tid, nÀr jag mest liksom egentligen sitter av tiden. Det stressade mig nÄgot enormt till en början, men kÀnns lÀttare att hantera nu mera. 
 
Vi har kommit snart halvvÀgs i augusti, och jag sitter redan och tÀnker pÄ hösten. TÀnker pÄ mysiga filmkvÀllar med té, pÄ mustiga grytor som ska Àtas, pÄ mörkret som ska lysas upp med levande ljus. Jag tÀnker pÄ julen, pÄ vart julgranen ska stÄ och hur rummen ska dekoreras. För tillfÀllet sÄ sitter jag pÄ Tradera och kikar pÄ julpynt. I augusti, med en avtagande vÀrmebölja i Europa. 
 
Vad Àr det för fel pÄ mig? 
 
LÀngtar efter detta... 
 
Jag tror ocksÄ att det Àr problemet med att stÀndigt befinna sig nÄgon annanstans som gör att min Ängest och oro hela tiden hÄller sig kvar. Hela tiden tÀnka framÄt, förestÀlla sig saker, uppleva en mÀngd scenarier - som antagligen aldrig ens kommer hÀnda. BÄde bra och dÄliga saker, positivt och negativt pirr.
 
Med kropp och sjÀl förestÀller jag mig hur ett möte ska bli, eller en fest, eller ett middagsbesök och fÄr pÄ sÄ sÀtt genomleva Ängesten flera flera gÄnger. Det kÀnns sÄ vÀldigt jobbigt och trist, och bara vips sÄ Àr den dÀr hÀndelsen förbi, och en minns det knappt för en inte var helt nÀrvarande i nuet. 
 
Inte bra. 
 
Jag var duktig pÄ mindfulness i vÄras, men jag tappade det lite nÀr kurstillfÀllena tog slut dÀr innan midsommar. Jag mÄste bli bÀttre pÄ det. Stanna upp, vara hÀr och nu. De flesta av oss behöver det. SÄklart ska en fÄ drömma och titta framÄt, men helst undvika att gÄ miste om det som sker just nu. Vi har kommit lite mer Àn halvvÀgs i vÄr renovering av vardagsrum och matsal/hall, men allt jag kan tÀnka pÄ Àr hur köket ska bli, vilket Àr nÀsta projekt - om typ 6 - 9 mÄnader. 

 Hur fungerar ni? Lever ni i nuet eller tÀnker ni bara framÄt framÄt framÄt? Har ni nÄgra tips? 
#1 - - Celine:

Jag kÀnner igen mig sÄ i det du skriver! Har alltid haft sÄ otroligt svÄrt att fokusera pÄ det som sker NU

Svar: Det Àr sÄ synd, för det innebÀr ofta att nÀr det dÀr som man vÀntat pÄ sÄ lÀnge vÀl hÀnder, dÄ missar man det, för man Àr fullt upptagen med att tÀnka pÄ nÀsta grej :(
Bunny

#2 - - Dixi Wonderland:

Jag levde aldrig i nuet förr. TÀnkte alltid framÄt men nu Àr jag mycket bÀttre pÄ att ta dag för dag Àven fast jag planerar mina veckor noga. Jag tror man mÄr mycket bÀttre av att ha en balans mellan de bÄda :)

Svar: Ja det tror jag med! Man mÄste kunna se fram emot saker ocksÄ! Det Àr svÄrt, jag lÀngtar och lÀngtar alltid till nÄgot annat. Men det Àr ju inte sÄ konstigt, min tillvaro har ju varit sÄdÀr det senaste med jobb, stress och sedan sjukskrivning. LÀngtar efter balans!
Bunny