MITT BĂSTA MIDSOMMARRECEPT
Okej, hĂ€r kommer mitt bĂ€sta midsommarrecept! Jag skrev ju ett i fredags men jag vill trycka in ett till redan nu sĂ„ att ni hinner tillaga det, den krĂ€ver Ă€ndĂ„ att man gör den i alla fall kvĂ€llen innan sĂ„ den hinner sĂ€tta sig lite i kylen! Receptet Ă€r inte mitt frĂ„n början, det har jag hittat i Vegomagasinet Ă„r 2015, och dĂ€refter har jag modifierat det lite! Jag kommer att laga min pĂ„ torsdagkvĂ€ll sĂ„ dĂ€rför ser ni hĂ€r ovan en bild pĂ„ hur den sĂ„g ut förra Ă„ret, samt nedan kommer bilder frĂ„n matmagasinet.Â
HÀr Àr receptet jag utgÄr ifrÄn. Den Àr supergod att lÄta vara som den Àr och ha som tillbehör till allt annat man hittar pÄ det veganska smörgÄsbordet vid midsommar, men jag har utökat lite efter Ären och har nu kommit pÄ det recept jag tycker Àr mest tiptop och gör en mer matig paj liksom, och det Àr att lÀgga till en burk röd tÄngkaviar (men köp gÀrna tvÄ om du vill dekorera pajen sedan), grÀslök eller dill beronde pÄ vad jag kÀnner för, samt ett paket fast Tofu, runt 250-300 gram vad de nu brukar ligga pÄ. Eftersom jag utökat receptet sÄ har jag 2 paket pÄMackan och 1 paket iFraiche.
Jag hoppar helt över kapris sĂ„ detta blir som en skagen-cheesecake! Nu kör vi!Â
Jag hoppar helt över kapris sĂ„ detta blir som en skagen-cheesecake! Nu kör vi!Â
Koka upp potatisen som vanligt och lÄt sedan svalna sÄ du kan hantera den. Jag brukar koka lite större sÄ man fÄr grepp om dem dÄ man sedan ska riva dem i rivjÀrnet. Medan potatisen svalnar lite kan man passa pÄ att göra botten pÄ pajen, mixa din kavring till smulor och rör ihop med det smÀlta smöret och pressa sedan ut det i din kakform. DÀrefter kan du hacka upp din lök och din tofu om du vill ha det i. Jag brukar göra pytte pytte smÄ bitar av tofu sÄ smÀlter de in i pajen mycket bÀttre sedan. Jag har alltid ett extra paket pÄMackan vid sidan om att blanda i vid behov, för jag vill inte att kakan ska bli för torr liksom.
Â
NÀr potatisen Àr sval sÄ blandar du riven potatis ihop med din veganska mjukost och creme fraiche, rödlöken, kaprisen och tofun, grÀslök/dill samt smaksÀtt med lite salt och peppar! Gegga ihop detta till en hÀrlig röra och hÀll sedan ut pÄ din brödbotten i kakformen, precis som om du gör vilken cheesecake som helst liksom. Gör pajen slÀt och fin och stÀll sedan in i kylen för att stelna till sig i minst nÄgra timmar. Godast blir som sagt om den fÄr sÀtta sig under natten!
NĂ€r det Ă€r dags att servera sĂ„ garnera pajen med mer grĂ€slök eller dill, mer tĂ„ngkaviar och rĂ€disor, eller varför inte smĂ„ tomater? Endast fantasin sĂ€tter grĂ€nser. Hoppas ni kommer gilla den, berĂ€tta gĂ€rna om ni har provat den!Â
NĂ€r det Ă€r dags att servera sĂ„ garnera pajen med mer grĂ€slök eller dill, mer tĂ„ngkaviar och rĂ€disor, eller varför inte smĂ„ tomater? Endast fantasin sĂ€tter grĂ€nser. Hoppas ni kommer gilla den, berĂ€tta gĂ€rna om ni har provat den!Â
Ska försöka testa detta i sommar :D