GRUMPY TUESDAY

Godmorgon! Nä helt ärligt det är det inte. Väcktes tio minuter innan mitt larm skulle ringa imorse av en liten svart kanin som höll på att äta upp hela sängen. Så gött att vakna upp i stress liksom! Det sätter grunden för huvudvärken som ska vara med mig resten av dagen, tjoho! Så här pepp är jag inför det:

OCH, har ni hört om Instagram? Deras senaste move i att göra appen mindre kul att hänga på är deras nya algoritm som gör att om du eller dina följare inte gillar, kommenterar eller sparar bilder till er samling så kommer ni efter ett tag automatiskt sluta följa/följas. Tack Instagram!

Jag tänkte inte så mycket på det i helgen då jag först hörde om det, förrän nu imorse då jag insåg att jag har tappat över femtio followers. Den här nya uppdateringen kommer göra det helt omöjligt för mindre konton att överleva på Instagram.

Och jag förstår verkligen inte grejen? Hur ska Instagram tjäna pengar på sin app när användarna inte får följa de konton man faktiskt aktivt har valt att följa? Jag känner ju spontant att appen blir sjukt meningslös då. Nä, fyll flödet med en massa ointressant reklam och annonser istället!

Det här innebär i princip att jag kanske om en kvart automatiskt slutar följa min sambo eftersom han väldigt sällan laddar upp bilder som jag kan interagera med, det är liksom över ett år sedan han lade upp en bild sist. Det gör ju att om han någon gång skulle välja att lägga upp en bild så missar jag det fast jag väldigt gärna skulle vilja se den. 

Och, oavsett om du lockar in lite nya följare med hjälp av hashtags så får du 1) bara behålla ungefär två eller tre nya följare trotts du fått sju stycken enligt dina notifications, det finns en gräns för hur många följare mindre konton kan få på en dag. 2) om du använder en hashtag "för ofta" så kommer du tillslut inte dyka upp bland de andra bilderna under samma hashtag om du inte får tillräckligt många likes. Det vill säga du blir osynlig. 

Jag blev så himla less imorse då jag såg hur många followers jag tappat, jag har ändå kämpat hårt i flera år för detta, för att jag tycker det är kul. Men nu är det liksom helt meningslöst.... Såhär känner jag inför detta:

Eh men alltså ja. Skulle mest säga godmorgon och berätta vad dagen skulle handla om men jag blev lite upprörd imorse, haha! Och jag tänkte det kanske är fler av er som använder Instagram på samma sätt som mig och kanske ville veta. Nåväl, nu måste jag sätta igång med jobbet så att jag kan gå härifrån och leka med Annabanana i eftermiddag, jag längtar SÅ mycket!
#1 - - Annaaaanas:

Men hallå, så kan det väl inte göra?! Sjukt tråkigt drag från Instagram faktiskt :(

Svar: Det är SÅ konstigt.. jag hoppas de fixar till det igen.
Bunny

#2 - - Mirano:

Men VA?!? Hur fan tänkte dem nu? Helt ärligt, vad vinner dem på det här??

Svar: Så konstigt verkligen... Just nu är det bara annonser, reklam och stora konton som drar in cash, det är väl därför I guess..
Bunny