GÄRNA CIRKUS MEN UTAN DJUR

Igårkväll var jag på demo utanför Cirkus Olympia - den sista cirkusen i Sverige som envisas med att hålla och utnyttja djur. På deras hemsida kan man läsa att de i år har tjugofem olika djur med sig på turnén, och dessa djur är lamadjur, kameler, nötkreatur, hästar, alpackor, getter och hundar. 

Förmodligen kommer de fortsätta turnéra med djur fram till den dagen som Sveriges politiker ändrar i lagarna, eller till de går i konkurs, för oavsett hur mycket vi bråkar med dem så ger de inte med sig. Antagligen kommer det tyvärr att bli det senare alternativet, vilket på många sätt är så otroligt trist.

Trist för att politikerna inte kan vakna och förbjuda djur på cirkus helt, så som så många andra länder faktiskt gör nu. Trist för att cirkusen ska behöva gå i konkurs och avsluta sin verksamhet enbart på grund av tjurskallighet. 

Jag får dåligt samvete då jag står där utanför entrén. Just igår var det ändå hyfsat många besökare, men om man jämför med för några år sedan så är det ändå inte tillräckligt många för att räknas som många. Jag får dåligt samvete då jag ser de sura små gubbarna med sina program i händerna som står och blänger på mig. Jag får dåligt samvete över att sura Fru Bengtsson (ägare av cirkusen) som alltid har skrämt mig riskerar att förlora sin verksamhet. 

Jag förstår att de är skitsura, och att de står och skriker åt oss att vi är dumma i huvudet som står här och inte räddar djuren i de brinnande skogarna, och att de skickar polisen efter oss. Jag fattar. Vad jag inte fattar är hur de inte förstår varför vi är här. Att de inte förstår att vi inte är onda, tvärt om.

Djur på cirkus är förlegat. Det är gammalt. Vi vet bättre nu än vad vi gjorde för 50 år sedan. Jag vill gärna gå på cirkus, men inte med djur. Det går att ha cirkus utan djur, och det är ännu bättre än cirkus med djur!
#1 - - Mirano:

Jag sitter här uppe i Borlänge och hoppas att Fru Bengtsson ska vakna upp och inse att det är 2018 snart. Att hon till slut fattar att det är hon som har fel. Om hon inte gör det tycker jag faktiskt att hon får skylla sig själv om cirkusen går i konkurs.

Ni är i alla fall jätteduktiga och modiga som om och om igen står utanför entrén och säger ifrån! <3

Svar: Ja asså egentligen. Den som inte följer strömmen åker ju ut liksom :(
Bunny