/ BUNNIES / VARDAG /

T I S D A G

Åh nu har vi varit och lämnat in lilla ekorren hos veterinären för kastrering. Lilla tjejen var så nervös och satt och darrade på bordet. Blev helt gråtig ville ju inte lämna henne där. Hon är så liten. Min minibebis. 

Det här är det jag tycker är svårast som vegan och samtidigt äga ett djur. Det här går ju isär med att vara vegan. Som vegan vill man ju göra absolut ingen som helst påverkan på ett djurs liv. Samtidigt är ju min önskan som vegan att leva jämställt ihop med djur, för jag älskar djur och jag älskar mina djur. 

Att ta sitt fullt friska djur till veterinären för att söva och kastrera går ju emot veganismen. Det är ju en ganska stor påverkan på djuret. Samtidigt vill jag att min lilla älskling ska leva ett långt och lyckligt liv tillsammans med sin kaninkompis och oss här hemma och det går ju inte just nu då hon är en väldigt kaxig liten skit som bara muckar gräl hela tiden. Och det märks så tydligt att kaninerna saknar varandra fast det enda de vill göra just nu är slåss. Att kastrera känns som det enda rätta, samt att det minskar, egentligen tar bort helt, riskerna för att hon ska bli sjuk i cancer om något år. 

Åh så mycket ångest just nu. Håll alla tummar och tassar för att det går bra för henne ❤