/ GREEN MONSTER (VEGAN) /

TERIYAKI & SESAME WOK

Så häromdagen såg jag en såndär liten receptvideo som är så himla populärt just nu överallt, och föll direkt. Trots att jag gick från jobbet rätt så sent så valde jag att gå inom affären på vägen hem och köpa ingredienser. Ångrar inte det en sekund för det blev verkligen så gott! Däremot så gjorde tidsbristen och tröttheten att jag valde att bara kasta i mig maten utan att ta snygga bloggbilder först så here you go, some pictures of our lunchboxes!

Videon och receptet hittar ni här, men jag gjorde lite på mitt eget vis, ungefär det här använde jag:

Kokosolja / 4 klyftor vitlök / 2 tsk malen ingefära / sockerärtor / grön sparris / röd paprika / grönkål / minimajs / salladslök / färsk broccoli / cashewnötter / Teriyaki & Sesame Oil / lite chilipulver efter smak / Jasminris
 
Jag började med att koka upp riset precis som vanligt. Under tiden tvättade jag och hackade jag alla grönsaker så de var redo att stekas på lite senare. Själva grytan börjar med att vi värmer på kokosolja, var inte rädda för att snåla med den! Där fräser vi sedan vår vitlök, ingefäran och sedan hade jag i cashewnötterna, så de får ligga längst och bli så där perfekt mjuka! 

Därefter hade jag bara i alla grönsaker så de värms på, kryddade lite lätt med chilipulver och hade i mer kokosolja vid behov. När alla grönsaker börjar kännas färdiga hade jag i riset i röran ihop med Teriyakisåsen. Snåla inte där heller, vi vill ju inte att det ska bli tort! Sen fick det ligga och dra sig i några minuter på låg värme och sen var det det godaste jag någonsin ätit. Enjoy!
 
#1 / / Grodan:

Omnom! Måste prova!