/ GREEN MONSTER (VEGAN) /

RECEPT: SOLIG TOMATSÅS

Viste ni att tomater är en frukt och inte en grönsak? Viste ni att tomater är som nyttigast när de har blivit uppvärmda? Viste ni att en kombination av cocktailtomater och soltorkade tomater blir en helt magisk måltid? Viste ni att det inte finns en gräns för hur många foton man kan ta i en gryta? Jag ska berätta mer! 
 
Tomater är fulla av c-vitamin, krom, kalium och folat. Det sägs att tomat motverkar att kärlen åldras vilket ju är tiptop, så vi slipper stroke och minnesförluster osv. Eventuellt så bidrar tomat även till att minska synliga rynkor! Tomtatens starka pigment Lykopen fungerar som en sorts antioxidant i form av solfaktor. Lykopen skyddar från skadliga UV-strålar, och för att få i sig så mycket lykopen som möjligt ska man helst koka/tillaga tomaten då lykopenet frigörs vid värmning! För att ta upp det här lykopenet så ska man tänka på att äta fett i sin mat så lykopenen har något att åka snålskjuts på ut i kroppen liksom. Och vet ni, den här maträtten är helt perfekt för det! Det här behöver du för att göra fyra portioner av en superenkel och solig tomatsås: 

Valfri form av pasta / En burk soltorkade tomater / Passerade tomater eller krossade - helt enkelt vad man gillar bäst / En stor paprika, eller två små som i mitt fall / Agave sirap / Salt / Peppar / och även lite vitlök efter smak samt rödlök, men jag glömde ta med dem på bilden / Fryst hackad basilika eller färsk 

Börja med att hälla av oljan från de soltorkade tomaterna i din gryta och puttra på lite låg värme ihop med rödlöken! Dela sedan de soltorkade tomaterna i valfri storlek! Jag tycker det är goast om de är lite mindre och liksom försvinner in i såsen! 

Skölj och skiva sedan din paprika! Jag tyckte det var supergott att göra lite mindre och smalare strimlor, men vill man ha lite mer tuggmotstånd kan man såklart göra de helt efter vilken storlek man vill! Skölj sedan dina cocktail tomater och kasta ner de i grytan också. Låt detta sen puttra i några minuter ihop med valfri mängd basilika, salt, peppar och agavesirap. Tog ungefär två teskedar sirap! Vanligt socker går också bra men då måste du minska mängden! När detta har gosat in sig en liten stund så häll på ditt val av tomatsås och låt sedan grytan puttra i ungefär tjugo minuter. Tomaterna ska bli så där gosigt mjuka och liksom spricka lite i skalet! 

Koka upp pastan enligt anvisningarna på förpackningen, och när både pastan och såsen är klar så är det dags för dem båda att mötas. Jag rörde om ordentligt i grytan för att verkligen dränka min pennepasta, vilket är mitt personliga val för extremt såsiga pastasåser! Så att såsen verkligen letar sig in överallt! 

Servera, ät och njut av kanske det godaste du kommer att äta detta året. Alltså jag skojar inte, det var SÅ gott!

 
#1 / / A M:

Mums så gott, fina bilder!

Svar: Det var verkligen helt sjukt gott haha!
Bunny

#2 / / Sanna:

Ser jättegott ut! Kolla gärna in mitt senaste recept också!

#3 / / Annaaaanas:

Yum så gott det ser ut! :D

Svar: SÅ GOTT!
Bunny