MIDSOMMAR RECEPT - DILL OCH LIMEBOLLAR
HÀr kommer ett recept pÄ galet goda grönsaksbollar som jag gjort speciellt till smörgÄsbordet pÄ midsommar!
Du behöver:
Ca 3 dl gröna Àrtor / 2-3 tetror med kikÀrtor / En nÀve spenat / Dill och grÀslök - jag hade fryst / 0,5 dl majsstÀrkelse / 0,5 dl ströbröd / Saft och rivet skal av lime / Lite vitlök / Salt och peppar / Olja
Koka upp dina Ă€rtor och lĂ„t de sedan svalna en stund. HĂ€ll upp och skölj av kikĂ€rtor under tiden. Mixa sedan Ă€rtor och kryddor ihop. GĂ„r Ă€ven bra att slĂ€nga i vitlök och saft och skal frĂ„n lime hĂ€r i!Â
Du behöver:
Ca 3 dl gröna Àrtor / 2-3 tetror med kikÀrtor / En nÀve spenat / Dill och grÀslök - jag hade fryst / 0,5 dl majsstÀrkelse / 0,5 dl ströbröd / Saft och rivet skal av lime / Lite vitlök / Salt och peppar / Olja
Koka upp dina Ă€rtor och lĂ„t de sedan svalna en stund. HĂ€ll upp och skölj av kikĂ€rtor under tiden. Mixa sedan Ă€rtor och kryddor ihop. GĂ„r Ă€ven bra att slĂ€nga i vitlök och saft och skal frĂ„n lime hĂ€r i!Â
Jag valde ocksÄ att mixa en tredjedel av kikÀrtorna i mixern, resten tycker jag bÀttre om att mosa förhand sÄ det blir lite matigare i sjÀvla bollen sedan!
NÀr man sedan har en sjukt grön och geggig massa slÀnger man ner den i en bunke med resterande kikÀrtor. MÀngden kikÀrtor avgör hur mÄnga bollar du fÄr! Jag har tre tetror och fick ihop 42 bollar!
Smaka av om du behöver ha mer av nĂ„gon krydda eller sĂ„ nĂ€r allt Ă€r fĂ€rdigmosat! SlĂ€ng sedan ner en halv deciliter majsstĂ€rkelse, och Ă€ven lite ströbröd om du tycker smeten Ă€r för blöt!Â
Sen rullar vi smÄ jÀmna bollar, som vi sedan rullar i ströbröd för lite krispig yta! TÀnk pÄ att inte göra bollarna för stora för det kan bli svÄrt att fÄ dem hyfsat genomstekta dÄ!
Och sÄ hÀr hÀrligt gyllenbruna blir dem dÄ de Àr klara! Om nom nom sÄ goda!
Â